PBS groep van de maand: MB3


In MB3 stond ook PBS deze weken in het teken van de kinderboekenweek “Gruwelijk eng”. Speciale gruwelijk enge piebies sparen, kiezen voor een gruwelijk enge beloning. Door zich aan te afspraken in de klas, op het plein, in de gymzaal, etc. te houden konden de kinderen sparen. Met de hele klas hebben wij iedere vrijdag de piebies geteld, daarbij is het niet belangrijk wie de meeste heeft, maar is het belangrijk hoeveel wij er met elkaar gespaard hebben. Voor de gruwelijk enge beloning moesten de kinderen 300 piebies sparen in 2 weken, behoorlijk veel! De kinderen hebben onwijs hard gespaard door zich te houden aan de regels van respect, verantwoordelijkheid en veiligheid. Elkaar helpen, voorkomen dat kinderen gepest worden, voor elkaar opkomen, samen spelen, veilig je stoel tillen, handen en voeten bij jezelf, zorgen dat je tafel netjes is voor je naar huis of naar buiten gaat in de pauze en ga zo maar door. Echte toppers, dus tijd voor de beloning. Griezelig slijm maken. Het was knap lastig, erg grappig en zorgde vooral voor een flinke bende in de klas. Maar… een geslaagde beloning, want iedereen had ontzettend veel plezier!